SPECIALIST IN UNIEKE INTERIEUR AFWERKINGEN 

 

07/17/2019

EEN ECHTE KASTEELVLOER - CASTLE STONES

Het is bijna zomervakantie en misschien gaat u in de vakantie wel een kastel bezoeken. Een echt authentiek middeleeuws kasteel misschien wel. Let dan vooral eens op die oude stenen vloeren. Deze stenen vloeren zijn meestal echt doorleefd met slijtplekken en er is ongetwijfeld hier en daar een stukje of een hoekje af. Deze vloer brengt echt de oude sfeer naar boven. Je ervaart het verleden en de historie van het kasteel om je heen. 

Hoe betoverend is het dat er stenen ontwikkeld zijn die geïnspireerd zijn op echt kasteelvoeren, namelijk Castle Stones. De ontwikkelaar Maurits Simonette is opgegroeid in Portugal. Waar hij speelden in kastelen van kennissen. Terug in Nederland leerde hij schilderen van zijn oma, en zijn moeder bracht hem de techniek van modelleren en mallen maken bij. Zijn inspratie komt voornamelijk van de renaissance met zijn monumentale gebouwen en ruïnes. Denk daarbij ook aan historische Vlaamse en Franse kerken. Castle Stones geïnspireerd door het verleden, daarin vond Maurits zijn blijvende verwondering. 

De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek. Castle Stones zijn ongevoelig voor licht, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek. 

De Castle Stone vloeren zijn leverbaar in 10 modellen (Loft, Dalle, Bricks, Dalle Paris, Big Bricks, French Bricks, Oak Bricks, Cobble Stones, Terra Stone, Versailles) en elk in negen kleurencombinaties.

In onze showroom ligt ongeveer 150 m2 aan Castle Stones in diverse kleuren en stenen. Genoeg inspiratie! Verwerk deze prachtige stenen bij u in huis voor een authentieke woonbeleving. 

Wij zijn geopend van woensdag t/m zaterdag. Bezoek ons gerust aan de
Prisma 81 in Sliedrecht. De koffie staat voor u klaar. Tot dan! 

Een reactie op onze blog vinden wij altijd erg leuk. Wilt u een reactie of opmerking plaatsen vermeld in uw reactie alstublieft uw e-mailadres zodat wij uw gegevens hebben om te kunnen reageren. Een mailtje sturen mag natuurlijk ook: info@kleurhuys.nl

t kleurhuys - Castle stones - Big bricks - brown grey - zilver grijze voeg -3 (2).jpg

Kleurhuys - 14:10 @ 'T KLEURHUYS | Een opmerking toevoegen