FlatPress My FlatPress blog FlatPress Admin 2020 2020-01-29T15:19:54+00:00 Admin ~/ WOONTRENDS OPVOLGEN : STEELIT® STALEN BINNENDEUREN ~/?x=entry:entry190725-115920 2019-07-25T11:59:20+00:00 2019-07-25T11:59:20+00:00

Blog over woontrends zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook wij proberen elke week een inspirerende blog te schrijven over nieuwe woontrends en mooie producten die wij in de winkel mogen verkopen. Zo zijn wij sinds enkele maanden dealer van STEELIT stalen binnendeuren. Hoe tof is dat!

STEELIT deuren worden gekenmerkt door een slank, authentiek en tijdloos design. Daardoor integreert STEELIT zich perfect in vrijwel elk interieur: van warm klassiek tot strak modern. Deze prachtige stalen deuren zijn van 100% staal en absoluut Belgische ambacht. Deze ambacht zie je terug in de luxueuze uitstraling en dit voel je ook bij het openen of schuiven van de stalen deur. 

Soorten en Maten:
Er zijn veel verschillende soorten en varianten mogelijk van enkele deur tot modulair concept. 

- De STEELIT DOOR is een 100% handgemaakt Belgisch product dat staat voor de beste gewaarborgde kwaliteit en een perfecte afwerking met uitzonderlijke aandacht voor detail en uitvoering. Deze enkele deuren zijn snel uit voorraad leverbaar. 

- De STEELIT SLIDE deuren in standaard afmetingen zijn met bijzonder aandacht en oog voor detail afgewerkt en makkelijk te monteren. De StEELIT SLIDE deuren met hun authentiek en tijdloze design zijn voorzien van 2 kwalitatieve loopwielen. Elke schuifdeur is tevens voorzien van één << softclose >> systeem voor die extra touch kenmerkend in het STEELIT assortiment. 

- Het STEELIT MODULAIR concept biedt een waaier aan mogelijkheden om vanuit een STEELIT enkel of dubbele deur grotere deuropeningen op te vullen met zij- en bovenramen. 

Alle deuren zijn eveneens uitvoerbaar in combinatie met eiken en wit staal. 

Hierbij nog wat voordelen op een rij :
- 100% staal 
- Hoogwaardige afwerking
- korte leveringstermijn 
- Snel en eenvoudig monteren
- Groot prijsverschil t.o.v. maatwerk 

In onze showroom hebben wij enkele voorbeelden zoals een enkele binnendeur, een enkele schuifdeur en een modulair concept. Kom gerust eens even langs om deze prachtige ambachtelijke deuren in het echt te bewonderen. De koffie staat klaar! 

6c6331d10a77933a16171d7246442fd9 (1).jpg

EEN ECHTE KASTEELVLOER - CASTLE STONES ~/?x=entry:entry190717-141036 2019-07-17T14:10:36+00:00 2019-07-17T14:10:36+00:00

Het is bijna zomervakantie en misschien gaat u in de vakantie wel een kastel bezoeken. Een echt authentiek middeleeuws kasteel misschien wel. Let dan vooral eens op die oude stenen vloeren. Deze stenen vloeren zijn meestal echt doorleefd met slijtplekken en er is ongetwijfeld hier en daar een stukje of een hoekje af. Deze vloer brengt echt de oude sfeer naar boven. Je ervaart het verleden en de historie van het kasteel om je heen. 

Hoe betoverend is het dat er stenen ontwikkeld zijn die geïnspireerd zijn op echt kasteelvoeren, namelijk Castle Stones. De ontwikkelaar Maurits Simonette is opgegroeid in Portugal. Waar hij speelden in kastelen van kennissen. Terug in Nederland leerde hij schilderen van zijn oma, en zijn moeder bracht hem de techniek van modelleren en mallen maken bij. Zijn inspratie komt voornamelijk van de renaissance met zijn monumentale gebouwen en ruïnes. Denk daarbij ook aan historische Vlaamse en Franse kerken. Castle Stones geïnspireerd door het verleden, daarin vond Maurits zijn blijvende verwondering. 

De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek. Castle Stones zijn ongevoelig voor licht, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke vloer uniek. 

De Castle Stone vloeren zijn leverbaar in 10 modellen (Loft, Dalle, Bricks, Dalle Paris, Big Bricks, French Bricks, Oak Bricks, Cobble Stones, Terra Stone, Versailles) en elk in negen kleurencombinaties.

In onze showroom ligt ongeveer 150 m2 aan Castle Stones in diverse kleuren en stenen. Genoeg inspiratie! Verwerk deze prachtige stenen bij u in huis voor een authentieke woonbeleving. 

Wij zijn geopend van woensdag t/m zaterdag. Bezoek ons gerust aan de
Prisma 81 in Sliedrecht. De koffie staat voor u klaar. Tot dan! 

Een reactie op onze blog vinden wij altijd erg leuk. Wilt u een reactie of opmerking plaatsen vermeld in uw reactie alstublieft uw e-mailadres zodat wij uw gegevens hebben om te kunnen reageren. Een mailtje sturen mag natuurlijk ook: info@kleurhuys.nl

t kleurhuys - Castle stones - Big bricks - brown grey - zilver grijze voeg -3 (2).jpg

VERF OF BETONSTUC IN DE BADKAMER ~/?x=entry:entry190717-102709 2019-07-17T10:27:09+00:00 2019-07-17T10:27:09+00:00

Tegenwoordig is het niet meer standaard om te kiezen voor een geheel betegelde badkamer. Enigszins gedateerd wordt het nu zelfs genoemd. Buiten het gedateerde om, vergen tegels en de bijbehorende voegen wat meer onderhoud en schoonmaakwerk. Wij kiezen, anno 2019, voor wat andere technieken in de badkamer zoals verf en betonstuc. Misschien her en der nog een tegel, voor de sier dan.

Verftechtnieken in de badkamer
Pure & Original heeft een ideale schrobvaste verf in het assortiment: Licetto.
Deze super matte verf wordt veel toegepast in de hal, keuken, kinderkamer én natuurlijk in de badkamer. De verf verkleurd niet want deze verf is op waterbasis. We horen je denken ‘in de badkamer een verf op waterbasis?’ Inderdaad! Zit er een vlek op dan poets je deze heel gemakkelijk weg met een vochtig doekje en de verf blijf mooi zitten. Wel raden wij in het natte gedeelte verf af door dat de wanden van de douch ook met zeep en shampoo in aanmerking komen. Deze middelen kunnen de verf aantasten. Op andere plaatsen is de verf gemakkelijk toe te passen, zoals bij de wastafel of toilet. Voor het douchegedeelte hebben wij een geweldig ander, modern, alternatief.
Tip: liever Pure & Original Classico krijtverf, Fresco Kalkverf of Betonlook Marrakech Walls in de badkamer? Werk deze verven dan minimaal af met 2 lagen matte Dead Flat Eco Sealer.

Coprox betonstuc
Een heel mooi en strak alternatief is Betonstuc in de badkamer. Onze vakmannen werken met Coprox. Coprox producten vinden hun oorsprong in Zuid-Afrika. Daar worden de grondstoffen voor de (kunsthars gebonden) cementmortel nog steeds gewonnen. En daar worden de Coprox producten succesvol toegepast bij het waterdicht afwerken van wanden, vloeren, gevels, kelders, etc.
Maar ook internationaal wordt de kwaleit van Coprox al decennia lang dagelijks bewezen en worden de unieke eigenschappen, kenmerken en veelzijdigheid van de producten genoemd. Veelzijdig in het waterdicht maken van vrijwel alle ondergronden, maar ook in bijvoorbeeld de keuze van de aardse kleuren die Afrika zo puur maken.
Coprox is hét waterdichte, watervaste stijlvolle en gebruiksvriendelijke alternatief voor tegels, regulier stucwerk en traditionele afwerklagen zoals bijvoorbeeld Tadelakt en overige Betonlooks. Door de absolute waterdichtheid is Coprox ook uitermate geschikt voor toepassing in natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken.
Idee: geen zin om alle tegels uit de badkamer te bikken? Coprox betonstuk kan door onze specialisten ook over uw huidige tegels worden gesmeerd.

Tot slot
Wij vinden de Coprox betonstuc en de verf van Pure & Original dan ook dé ultieme combinatie. De verf kan gemakkelijk worden toegepast op de gedeeltes die niet door en door nat worden en Coprox betonstuc is de oplossing voor een strak, waterdicht en modern douchegedeelte. Deze combinatie is helemaal 2019!
Onder het genot van een kopje koffie kunt u in onze showroom samen met onze specialisten een mooi ontwerp maken. Na het uizoeken van alle materialen maken wij een passende offerte. Na akkoord van de offerte plannen wij een datum en gaan we aan de slag op uw droom werkelijkheid te laten worden.
Een lekker lange blog dit keer. Fijne inspiratie voor in het weekend!
Volgende week schrijven wij een blog over Castle Stones.

Wilt u reageren of heeft u vragen over deze blog? Vermeld uw e-mailadres in uw reactie of stuur ons een mailtje: info@kleurhuys.nl. Wij behandelen uw vraag of opmerking per e-mail

w200_202665_nl.jpg

TRENDKLEUR CORAL ~/?x=entry:entry190712-132505 2019-07-12T13:25:05+00:00 2019-07-12T13:25:05+00:00

Uitbundig, warm en vrolijk. Wij roepen Coral uit als kleur van 2019! Soms neigt het naar oranje, soms bijna roze of met rode nuances. Coral is een energieke kleur die wij perfect vinden combineren met aardetinten, zwart en terracotta. 

En het toeval wil dat Pure & Original een aantal limited edition kleuren heeft gelanceerd, waaronder 3 kleuren Coral: Chalky Coral, Coral  & Soft Flamingo. 

Chalky coral - Een zachte tint van Coral, een sterke roze kleur met een grijsachtige schaduw. Kleurkrachtig, maar een overheersende rust. 

Soft Flamigo - Zo onschuldig als een jonge flamingo, vol met zachte veren, verfijnd en warm. 

Coral - Vol van leven en kleur, zoals de wereld in zichzelf gekeerd, blijft zich verbazen. Excentriek en uitbundig. 

Voor puur in het interieur mag je deze sprankelende kleuren gerust combineren met warme aardetinten. Uit de Pure & Original limited edition kan je bijvoorbeeld kiezen voor de kleur Calm, een rustige, natuurlijke kleur met een grijzige, zand en roze ondertoon. Creëer rust en ruimte met witte tinten en breng meer leven in het interieur door diverse materialen toe te passen zoals onbewerkt hout, zwart staal en fijn linnen.  

Tip ! Werk met verschillende verftechnieken in dezelfde kleurstelling. Maak bijvoorbeeld een wand Licetto in de kleur Calm en combineer deze met een Marrakech Walls wand in dezelfde kleur. Een mooi geheel in dezelfde kleurstelling, maar toch net even anders door de verschillende verftechnieken. Stijl het geheel af met koraalkleurige accessoires, linnen kussens, stoere zwarte kandelaren en een groene plant . 

trend kleuren.jpg