JOUW SPECIALIST IN UNIEKE INTERIEUR AFWERKINGEN 

 

Pure & Original : 

 " Prachtige verf die gemaakt wordt met respect voor mens en natuur. Alleen de beste grondstoffen en natuurlijke pigmenten worden gebruikt. Pure & Original verf voldoet aan de strengste wettelijke bepalingen en milieueisen. Alle verf wordt gekleurd met 100 % minerale pigmenten, die de verf hun prachtige kleur en uitstraling geeft en niet te vergeten de super goede dekkracht. 

Marrakech Walls en Fresco Kalkverf zijn zelfs 100% mineraal "

Aldus Erwin Floor - Oprichter en Eigenaar van Pure & Original 

Alle verf is uit voorraad leverbaar en doordat wij een Pure & Original mengmachine hebben kunnen wij terwijl u geniet van een kopje koffie de verf voor u op kleur mengen. 

Pure & Original heeft een kleurencollectie van meer dan 140 kleuren. 

NIEUW - PURE & ORIGINAL - STOFFENCOLLECTIE :

De Pure & Original stoffencollectie komt voort uit een samenwerking tussen Pure & Original en de Belgische raamdecoratie fabricant Inside Blinds. De stoffen en kleuren zijn afgestemd op de Pure & Original kleurencollectie voor een zo mooi mogelijke match met de verschillende verfsoorten. De uiteindelijke raamdecoratie wordt gefabriceerd en geleverd door Inside Blinds. 

Overgordijnen : 

Traditionele overgordijnen zijn bij veel mensen  geliefd voor in de woonkamer, eetkamer en slaapkamer. Overgordijnen passen in ieder interieur, van klassiek tot aan landelijk en scandinavisch. Geef je eigen touch aan de gordijnen door een persoonlijke keuze te maken in ophang methode, plooi en lengte. 

Verduisterende overgordijnen : 

Hoe heerlijk is het : 's nachts een donkere slaapkamer ? Die droom is goed te verwezenlijke door te kiezen voor verduisterende gordijnen. 

Wees niet bang dat er totaal andere gordijnen komen te hangen, want, al onze stoffen zijn verduisterend te maken! Vanaf de voorkant zie je er helemaal niets van. Aan de achterkant van de stof wordt een extra stof gemonteerd, deze zit vast aan het buitenste gordijn. Zo heb je dus eigenlijk een dubbele laag stof. Zeg straatverlichting en zonnestralen vaarwel en geniet van écht donker. 

Vouwgordijnen:

Van chique tot aan landelijk en ultra modern. Met vouwgordijnen kan je alle kanten op! Kies je voor een kleine plooi, of liever een grote plooi? Welke kleur bediening past daar mooi bij? Leef  je uit en stel je eigen vouwgordijnen samen! Onze vouwgordijnen gaat tot een lengte van wel 10 meter op 1 systeem. Ga voor extreem, want geen raam is te groot! 

Verduisterende vouwgordijnen :

Even geen zin in zon, straatverlichting of inkijk? Zelfs onze vouwgordijnen kunnen verduisterend gemaakt worden! 

Geen gedoe met andere stoffen welke moeten matchen bij de rest van het interieur; maar gewoon dezelfde stof, en dan verduisterend. Ideaal toch? Vanaf de voorkant zie je er helemaal niets van. Aan de achterkant van de stof wordt een extra stof gemonteerd, deze zit van aan het buitenste gordijn. Zo heb je dus eigenlijk een dubbele laag stof. Zeg straatverlichting en zonnestralen vaarwel en geniet van echt donker. 

Extra brede vouwgordijnen :

Een wand van glas of een heel groot raam waar je graag een vouwgordijnen voor wilt bevestigen? Dat kan ! 

Onze vouwgordijnen gaan tot wel 10 meter lang op één systeem. Dat betekend dat je niet allemaal losse vouwgordijnen naast elkaar krijgt welke je los van elkaar moet bedienen, maar dat je één groot vouwgordijn hebt hangen. 

Elektrische vouwgordijnen:

Een raam op grote hoogte, een heel groot raam, of op zoek naar pure luxe? Kies dan voor een automatisch bedieningssysteem. Één druk op de knop en je vouwgordijnen gaan automatisch naar boven of naar beneden. 

Mezza : 

Wil je graag de privacy en de geborgenheid van een gordijn, zonder afgesloten te zijn van buiten? Dan is Mezza dé oplossing. De grof gewezen stof laat vee licht door waardoor deze uitermate dienst doet als inbetween gordijn. 

Verduisterende gordijnen :

In sommige ruimtes is het prettig om het licht buiten te sluiten, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Wat je mogelijk niet verwacht, is dat Mezza hiervoor goed geschikt is. 

Achter de stof wordt een tweede, verduisterende stof gemonteerd. Zo heb je aan de voorkant de echte Mezza stof, en hier achter de verduisterende functie . Zo kun je door te spelen met kleuren een tweede dementie toevoegen aan de raamdecoratie. De perfecte combinatie van uitstraling en functionaliteit. 

Rozza : 

Rozzo is een stoere stof met linnen look. De stof heeft een natuurlijke uitstraling, maar wel alle voordelen welke een echte linnen stof niet heeft. Zoals de kleurechtheid en eenvoudige reiniging. 

Fuente :

Breng allure in je woning door rijke stoffen toe te passen. Fuente is een luxe, zware kwaliteit stof met een fluweel uitstraling. Door het lichte dessin heeft de stof een geleefde uitstraling waardoor deze net wat meer body krijgt. 

Muurverf Pure & Original

Fresco Kalkverf 

Kalkverf is een 100% ecologische en duurzaam geproduceerde natuurverf, samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. 

Klik op de link hieronder voor meer informatie over Kalkverf :

https://www.pure-original.nl/kalkverf 

Al onze muurverven zijn af te werken met een Sealer, Wax of Kalkzeep voor een afneembaar resultaat. 

Marrakech Walls - Betonlook en Tadelakt Look 

Met de Marrakech Walls geeft u de muren een stoere betonlook. Een stoere of juist een luxueuze sfeer in  uw woning ? U kunt het zelf kiezen. In onze showroom kunt u alle technieken bekijken. 

Bij het aanbrengen van de verf kunt u deze op diverse eindresultaten behalen:

 • Een afwerking met subtiele kleurnuance met één laag Marrakech Walls. 
 • Extra diepte en reliéf met twee lagen Marrakech Walls. 
 • Tadelakt look met zachte glans als afgewerkt met Kalkzeep of in hoogglans met de Italian Wax. 
 • Waterafstotend en afwasbaar na verzadiging met de Dead Flat Eco Sealer 

Klik op de link hier onder voor meer informatie over Marrakech Walls :

https://www.pure-original.nl/marrakech-walls

Al onze muurverven zijn af te werken met een Sealer, Wax of Kalkzeep voor een afneembaar resultaat. 

Licetto - Super matte, hyper afwasbare verf

De meeste matte verven nemen snel vuil en vocht op en zijn niet of nauwelijks afwasbaar. Licetto is Anders !

 • Licetto is super mat
 • Een goede projectverf voor intensief gebruik
 • Zeer goed afwasbaar
 • Geen glans plekken bij wrijving of schoonmaken
 • Is niet tot nauwelijks krasgevoelig 
 • Zeer milieuvriendelijk 
 • Licetto bevat geen oplosmiddelen en zelfs 0% VOC, de wettelijke norm ligt in Nederland op max. 30%

De volle eigenschappen van de verf, zoal de meeste verven, is na circa 7 dagen. De verf is afwasbaar na 2 weken. 

Door de unieke en afwasbare eigenschappen is Licetto zelfs toe te passen in de keuken en in de badkamer ( niet in het douche gedeelte). Vuil en kalkaanslag is geen enkel probleem. 

Klik op de link hieronder voor meer informatie over de Licetto :

https://www.pure-original.nl/licetto

Al onze muurverven zijn af te werken met een Sealer, Wax of Kalkzeep voor een afneembaar resultaat. 

Classico Krijtverf:

De zeer speciale, fluweelpoederige en matte uistraling gecombineerd met de volle diepe kleuren van de Classico krijtverf, geven uw woning een exclusieve uitstraling. 

Ervaar het zelf in onze showroom, waar u tevens ook alle andere verfsoorten kunt bekijken, voelen en ervaren. 

Klik hier onder op de link voor meer informatie van de Classico Krijtverf:

https://www.pure-original.nl/krijtverf

Al onze muurverven zijn af te werken met een Sealer, Wax of Kalkzeep voor een afneembaar resultaat. 

Traditional Paint - zijdeglans lak voor binnen: 

Alle Pure & Original lakken zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. De lak is uitstekend toepasbaar op deuren, kozijnen, houtwerk, mdf, muren en zelfs radiatoren , pvc en metaal . 

Traditional Paint aanbrengen: 

Het te schilderen oppervlak dienst schoon, droog , stof - en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem in langdurige bescherming. 

 1. Verwijder alle losse gekraakte verflagen
 2. Schuur het oppervlak met korrel 180 of fijner. Behandel kale plekken als nieuw werk. 
 3. Al geschilderde ondergronden reinigen met Pure & Original Super Cleaner. Op nieuwe poederige / zanderige ondergronden voorstrijken met Pure & Original Wallfix, wanden met zuigingsverschillen voorstrijken met Pure & Original Wallprim. 
 4. Breng Traditional Paint aan met een kwast of roller. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur. 
 5. Laat minimaal 4 uur drogen en breng de tweede laag aan. 

Klik hier onder op de link voor nog meer praktische tips 

https://www.pure-original.nl/zijdeglans-lakken

 

Vloerverf, mat Carazzo 

Onze Carazzo is een supersterke , universele lak op waterbasis, gekleurd  met 100% natuurlijke kleurstoffen. 

Aanbrengen & voor en nadelen 

Het te schilderen oppervlak dienst schoon, droog, stof en vet vrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem in langdurige bescherming. 

Breng eerst een laag Pure & Original CarazzoPrim aan. Breng de Carazzo in minimaal 2 lagen aan. Hoe meer dunne lagen, hoe duurzamer de verf is. Voor een duurzame vloer zijn 2 a 3 dunne lagen aangeraden. 

 

Kalei - gevelverf 

Kalei is een duurzame, regen en weerbestendige behandeling waarbij de ondergrond ( het metselwerk ), de voeg en steen, zachter en minder zichtbaar worden qua structuur. De kalei van Pure & Original is kant en klaar, smeuig en eenvoudig met de Pure & Original Kalei kwast aan te brengen. 

Pure & Original levert twee soorten Kalei:

 • Quartz Kalei, hier in is quartz verwerkt. 
 • Calx Kalei, deze is glas en kalkmat. 

 Een verder afwerking is niet nodig. 

Quartz Kalei 

 

Pure & Original Quartz kalei is een waterverdunbare gevelverf waarin kleine quartz steentjes zijn verwerkt. Dit geeft de gevel een wat grovere uitstraling. 


Quartz Kalei is een hoogwaardige gevelcoating met 100% natuurlijke pigmenten. De verf is speciaal ontwikkeld voor buitengevels. 

De kalei wordt veel toegepast op betonpanelen, cement, baksteen en houtenpanelen, het is ook uitermate geschikt voor stukadoorswerk en gevelrenovatie. 

Aanbrengen : 

Voordat u de Quartz Kalei gevelverf aanbrengt is het belangrijk dat u het te schilderen oppervlak goed voorbehandeld. 

Verwijder hiervoor alle oppervlakte bevuiling en eventueel mos, door te reinigen met een hiervoor geschikt reinigingsmiddel. Spoel de gevel vervolgens af en laat het drogen. 

Breng de verf dan aan met een ( Kalei ) blokkwast voor een natuurlijke uitstraling. Verdunning is normaliter niet noodzakelijk. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om niet in direct zonlicht te schilderen.

Calx Kalei :

Pure & Original Calx Kalei is een waterverdunbare gevelverf zonder structuur. 

Het is een gladde verf die de gevel een egaal effect geeft. 

Calx Kalei is een uiterst duurzame en vochtregulerende beschermlaag voor de gevel. De gevelverf houdt de ondergrond permanent droog tot op een maximumdiepte. 

De Calx Kalei gevelverf wordt vooral toegepast bij gevels waar een hoog vuilafstotende of waterdamp doorlatende gevelverf noodzakelijk is. Ook is deze verfsoort uitermate geschikt als beschermlaag voor nieuwe en oude kaleiverf. 

Aanbrengen :

Voordat u de Calx Kalei gevelverf aanbrengt is het van groot belang om de ondergrond eerst goed te reinigen en groenaanslag en mos te verwijderen. Voor veel ondergronden volstaat reinigen met water of met een speciaal reinigingsmiddel. 

Zorg na het reinigen dat mogelijke barsten en kraken in de gevel opgevuld zijn met een geschikt vulmiddel. Breng voor het beste effect na reinigen en reparatie de gevelverf aan met een Kalei Blokkwast. 

 


 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram